Featured Video Play Icon

“Діти – це товар, який чекає на доставку”: Володимир Соловйов осоромився в прямому ефірі

Незнання англійської не звільняє від відповідальності.

 

Сотні відомих видань, таких як Washington Post, New York Times, Guardian, Time, Spigel та інші, написали про Biotexcom безліч непоганих рецензій. Вони розповіли про те, що ми в цей тяжкий час зуміли зберегти особу, заступилися за батьків, які не могли в умовах карантину дістатися своїх дітей. За допомогою нашого відео ми таки змогли прокласти шлях від батьків до їхніх дітей.

 

Багато хто нами захопився. Я все думав, невже в цій бочці меду не знайдеться жодної ложки дьогтю. Невже не з’явиться якийсь солов’їний послід у цій діжці меду? Відразу спливає в голові уривок із шоу «Вечірній Ургант»:
– Слухай, а пахне досить приємно, що це?
– Це – солов’їний послід! Натуральний солов’їний послід.
– По-перше, це гарна назва для шоу на каналі “Росія”.

І тут через одну маленьку помилку в одній із передач цього солов’їного посліду, вийшов репортаж про те, що батьки очікують на «доставку» своїх дітей. У студії зіпсували слова представника нашої клініки і переклали: «Клієнти, чиї діти народилися і ті, хто чекає на їхню «доставку» незабаром…». І далі ведучий обурено додав: «Можете подивитися на ваш товар, поки очікуєте на його доставку. Діти — це товар, який чекає на доставку. Це – товар!».

Шановному Володимиру Рудольфовичу (чи не шановному, як вважає більшість людей на цій планеті), я хочу розповісти, що використане в оригіналі слово delivery — це не доставка. Це пологодозвіл. І батьки очікують не доставку, вони не в Макдональдсі, а народження своєї генетичної дитини. Знаєте, Володимир Рудольфович взагалі дуже часто припускається помилок. Згадаймо, наприклад, у 2007 році він казав: «Братські нам абсолютно за духом, за кров’ю, за спільною історією люди, війна з якими є найстрашнішим злочином, який можна тільки придумати». А потім у 2015 році він же каже: «Не Луганськ та Донецьк будуть нашими, а вся Україна! А вся — це більше, ніж Луганськ та Донецьк».

Я пам’ятаю, на початку березня він дуже лаяв Володимира Олександровича Зеленського за те, що той увів карантин: «Зеленський хоче, щоб населення сиділо вдома, а депутати працювали».

Він сміявся, знущався, мовляв, по засіках треба в Україні шкрябати, щоб знайти хоча б одного коронавірусного: «Щоб знайти коронавірус уже треба по засіках в Україні веслувати». Казав, що передчасно ввели карантин, що мовляв треба було почекати, адже нічого не станеться, нічого страшного не буде. Він казав, що українці — дурний народ і взагалі дурна країна, коли пішла на такі заходи: «При цьому вони просять стільки тестів! Кажуть, давайте купимо мільйон штук. Стверджуючи, щоправда, що це добре, хворих людей 5-6, але тестів їм потрібно мільйон. Очевидно, для них це гарна цифра і, мабуть, залишок будуть продавати. А про те, що їсти будуть, українці вже не подумали. Закон ухвалили — перебувати не більше, ніж по двадцять осіб у трамваї. Чому по двадцять, чому не п’ятнадцять, чому не десять? Як можна зупинити метро? Як у тебе люди на завод поїдуть? Їсти вони що будуть?».

А що треба було робити? Чи потрібно було почекати, щоб трапилася така трагедія, як у Росії? І зробити так, щоб ВВП у квітні впав на 28%, як це трапилося в РФ? Але росіяни скажуть, та й що такого, що сталося таке падіння. А я їм нагадаю! Після ВВВ Радянський Союз втратив 30% ВВП. І це після такої важкої та масштабної війни, коли бомбардували заводи, підривали дороги, коли по-справжньому йшла війна, тоді Радянський Союз втратив 30% ВВП. Так саме такий щебет солов’їний, такий свист, трель солов’їна і така пропаганда призвели до втрати навіть не 0,10% або 1%, а до цілих 28%. І це є офіційна статистика! Ви можете самостійно перевірити це в Інтернеті. В одній зі своїх передач Соловйов емоційно висловився: «Не смійте вашу задрипану, принижену, розтоптану, віддану, нещасну і неіснуючу економіку порівнювати з наймогутнішою економікою Росії, яку лише неправильно і нечесно рахують».

Протягом цілого місяця багато хто в Росії сміявся з України, а самі потім отримали черги з машин швидкої допомоги до забитих лікарень. Це підтверджують самі медики: «Мене звуть Косякін Олександр Олександрович, я — фельдшер Новоусманської райлікарні, поряд зі мною перебуває мій колега, лікар Шулепов Олександр Борисович, у якого щойно підтвердився позитивний тест на Covid-19. Незважаючи на це, головний лікар змушує нас працювати й надалі».

Після всього цього Володимиру Володимировичу довелося вигадувати особливу фразу, як же перейти у стан порятунку країни, і в результаті він використав слово канікули. Оголосив у країні канікули. Не карантин, а канікули! З промови Путіна: «Зараз дуже важливо запобігти загрозі швидкого поширення хвороби. Тому оголошую наступний тиждень неробочим із збереженням ЗП, тобто вихідні дні триватимуть із суботи 28 березня по неділю п’ятого квітня».

Ось цей солов’їний свист, ось ці жарти-примовки привели до того, що Євросоюз став трошки антагоністично налаштований до РФ. Цьому сприяли такі висловлювання того ж Соловйова: «Люди прості хочуть так жити, як в Ізраїлі, коли всі замкнені у своїх квартирках? Хіба люди хочуть сидіти як у Франції, де на вулиці виводять бойову техніку?».

І тепер усі дивуються, а чому російський газ не бажають брати на території Європи? А як це так, що російська нафта тепер не в пошані? І нічого, що на передачах вони просто хотіли скинути атомну бомбу на територію Польщі, як казав Багдасаров: «Німеччина та Франція повинні чітко розуміти, що далі ми не терпітимемо цього, і це остання їхня війна». А тепер Польща в збиток собі прокладає трубопровід з Балтики, норвезький газ збирається брати і будує терміновим портом. А де дружба між країнами? А уявіть собі, що у вас є сусід і щоразу, як ви йому двері відчиняєте, він вам по морді оселедцем б’є і так протягом п’яти років. А потім якось виходить він у двір і каже: «Пішов геть!».